onsdag 5. februar 2014

Fretex-funn, strikk og DIY

For noen helger siden var jeg rett innom Fretex en tur, for å lete etter Norgesglass (jeg fant ikke et eneste ett – hrmf). Heldigvis hadde jeg med meg Lillebror, som ville lenger inn i butikken, han gikk over alt og ble fotfulgt av meg. Gleden ble stor da jeg plutselig oppdaget denne skjønnheten, bak en skillevegg, i et hjørne. O lykke!

bilde (9)

Til den nette sum av 289,- ble den med meg hjem (til mannens fortvilelse. Han kaster og rydder og rydder og kaster, så kommer konemor med enda mer greier). Kurven skal jeg spraye og plassere i kjellerstuen, til oppbevaring av pledd. Selve vinballongen skal foreløbig gjemmes og taes frem når nye-stuen er på plass.

Jeg bedriver strikking når jeg sitter i ro, for å sitte i ro uten å ha noe å henge fingrene i, er omtrent komplett umulig.

bilde (10)

Jeg har strikket meg Erliksant-jakken fra Pickles, og FOR en lykke! Jeg E L S K E R den! Jakke nummer to (til meg selv) er godt på vei allerede.

Jeg har også laget meg en lykt. Jeg elsker gjenbruk og tomme glass, de kan brukes til så mangt! I dette glasset har det vært sylteagurker, så det er en fin størrelse på det. Jeg laget meg en sjablong med chevron-mønster og skar den ut med Silhouetten min. Jeg brukte transfer-papir til å overføre det på glasset og sprayet et par lag med frost-spray fra Biltema. Enkelte steder ble ikke lagene tykke nok, så det ble ikke like fint alle steder når jeg tok av sjablongen.

bilde (12)

Den står på kjøkkenbenken og lyser, og lager et herlig mønster oppover veggen.

(Det ble bare mobilbilder i dag også, alle bildene er postet på IG. Om du vil følge meg, finner du meg som @lilleleo)

4 kommentarer:

 1. Her går det unna i svingene! Så mye du har fått gjort da!! :-) Elsket stikke jakken!! Den kunne jeg også tenkt meg! Men strikking har jeg ikke prøvd meg på siden barneskolen..hehe ;-) Har snakket med mormor om at hun skal lære meg, men kommer liksom aldri i gang :-)

  Heldige deg som fant den fine vinballongen! Det er så gøy å komme over slike skatter.

  Kjenner meg forresten godt igjen i det du beskriver, far kaster og mor handler, også her i huset ;-) Fortsatt nydelig uke til søte deg!

  Klemmer i fleng =0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fin kommentar skjønne du! Jeg føler ikke jeg har gjort så mye, det bare ser sånn ut når alt samles. Ta deg en tur til farmor, øvelse gjør mester!

   Slett
 2. Nydelig jakke, elsker fargen<3

  Har ikke tenkt over at man kan bruke frost-spray, har du brukt den til andre ting enn små glass? Jeg har et vindu som frem til nå har blitt blendet for innsynt med en utrolig stygg "jukse-blyglass"-plate. Jeg har kjøpt film som jeg lurte på å lime på men med spray styrer en jo litt bedre hvor mye frosting som kommer på. Hm, tror jeg må teste ut litt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, fargen er vidunderlig! Jeg har ikke prøvd å bruke frost-sprayen på andre ting. Mannen min kjøpte den opprinnelig til bruk på vinduet på det nye badet vårt, men jeg var litt skeptisk. Jeg skal lage meg en prøve på et lite glass tenkte jeg, og se om det går an å vaske overflaten eller om den forsvinner.

   Slett

Jeg blir veldig glad for en tilbakemelding! :)