lørdag 28. desember 2013

Kylling i pestosaus

Jeg elsker mat. Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å prøve nye retter. For to uker siden skulle mannen i huset på julebord med guttegjengen og meg og ungene skulle kose oss hjemme. Jeg hadde lyst til å lage noe snadder til middag til oss, og siden 9-åringen virkelig har fått smaken på grønn pesto, hadde jeg lyst å bruke det til ett eller annet. Denne retten kan man lage med det man har i kjøleskapet, og variere i det uendelige.

Ungene elsket maten, og syntes synd på mannen som ikke fikk smakt på den. Jeg laget det på ny igjen i dag, og både mannen og nabojentene som er på overnatting likte det veldig godt.

Til fire personer trenger du:
- 4-5 kyllingfileter
(det blir en del saus, så man kan fint ha 5-6 fileter totalt)
- Et glass grønn pesto
- Kyllingbuljong (evt fond)
- 1-2 pk fløte
- Løk eller purreløk i biter
- Hvitløk (kan sløyfes)
- Tomater (vanlige eller cherrytomater etc)
- Ris

Kyllingen
Rens kyllingfiletene. Gni dem godt inn med maldonsalt (evt annet grovt salt) og pepper. Stek dem på høy varme slik at de får fin stekeskorpe på begge sider. Legg dem i formen de skal stekes i, enten vanlig ildfast form eller en ildfast form med lokk. Vi var så heldige å få en slik gryte som på bildet under til jul, så den måtte testes ut.

 

6868899_large_9103770006
Kitch'n

Sausen
Surr løken i smør til den blir myk, hiv oppi hvitløken og la det surre sammen. I dag hadde jeg også i en selleristang, som var skjært i små biter og en rest med rød paprika. Jeg tok oppi passelig med hvetemel og jevnet ut med 5 dl kokende vann, hvor en blokk kyllingbuljong var blitt rørt ut. Når dette var klumpefritt tok jeg oppi hele boksen med fløte, og et helt glass med grønn pesto (ta oppi pesto etter behag – jeg liker mye smak). Smak til med salt og pepper. Jeg syntes ikke det ble smak nok, så i mangel på flere blokker med buljong, tok jeg oppi en klump med kyllingfond. Litt tørket persille tok jeg også oppi.
Forrige gang brukte jeg to bokser med fløte og lot sausen putre til den var passelig tykk. Det som er så utrolig greit med denne typen sauser, er at man kan variere fra gang til gang, alt etter hva man har i kjøleskapet og den er enkel å lage.
Når sausen er tykk nok, heller du den over kyllingen som allerede ligger klar i formen. Skjær tomatene i biter og hiv oppå sausen (om det er cherrytomater etc, legger du dem hele oppi).

bilde (3)pic

Tilbehør
Vi pleier å ha jasminris til, den skal koke i ca 20 minutter og da pleier som regel kyllingen å være ferdig. Jeg pleier også å smørsteke brokkoli (og gjerne blomkål) med et lett dryss salt og pepper og serverer det til. 9-åringen elsker smørstekt brokkoli og vil slettens ikke ha om det ikke er tilberedt slik.

Dette blir en fast gjenganger hos oss fremover. Velbekomme!

 

(Er du kaffeelsker? Følg med på bloggen, det kommer en giveaway i løpet av en ukestid.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for en tilbakemelding! :)