mandag 28. januar 2013

Fra vaskerom til bad/vaskerom

Som et ledd i vår kommende byggeprosess må nåværende grusomme og muggbefengte bad fjernes, for at vi skal få en gjennomgang til nytt tilbygg med stue/kjøkken. Det skal bli en fornøyelse å få djevelskapen bort og enda deiligere å få et fint bad i kjelleren (med badekar såklart). Badet i kjelleren vil i hovedsak bli brukt som vaskerom på lang sikt, vi må bare få nytt bad i hovedetasjen på ett eller annet trinn i byggeprosessen. Det skal bygges på en god del og den gamle delen av huset skal renoveres og rom skal bytte plass.

Ting går ikke akkurat fort i dette hjemmet, vi er lei byggeprosessen før vi har fått sendt inn søknad (eh). For ganske nøyaktig et år siden var Kjære og kompiser i gang med å rive på vaskerommet og godt i gang. Slik så det ut da:

På veggen her sto vaskemaskin til venstre, tørketrommel til høyre og helt til høyre var det kjøkkeninnredning. Til venstre, der hvor skillet går mellom lektene og fliseveggen, var det et pumperom. Vi fikk litt ekstra plass ved å rive veggen til pumperommet.

DSC_0002

Her sto kjøkkeninnredningen:

DSC_0003

Dør ut til kjellerstuen:

DSC_0004

Her har mannen min støpt underlag og laget klar stenderverk. Bak vask/tørk står varmtvannsberederen. Den fikk vi for et år siden, og for en luksus! Varmt vann med en gang og vann som er jevnt varmt gjennom en hel dusj. Bliss! I begynnelsen var trykket mye, mye bedre enn det vi hadde fra før. Det var nesten som å dusje på hotell, helt til jeg åpnet øynene og så det begredelige badet vårt hvor flisene detter av veggene.

DSC_0005

 

DSC_0001

Golvet ble hakket opp, fjernet, det ble laget nye avløp og ting og tang. Det gikk ganske greit å få det ut, ingen armering eller noe i det gamle gulvet, så enkelte flak som kom opp var store og kunne bare hives ut vinduet. Det andre måtte spaes opp og bæres ut til trillebår.

DSC_0006

 

Per dags dato er det fremdeles isoporplater på golvene. Til tross for at Kjære har to onkler som er murere, har vi enda ikke klart å sose oss til å få støpt gulvet. Litt elektrisk arbeid må til før golvet kan støpes og forhåpentligvis blir det elektriske gjort i løpet av en uke eller to. Jeg har laget et par skisser på nytt bad, men det må nok lages et par til tenker jeg.

3 kommentarer:

 1. Hei og hopp!

  No har eg lagt meg til som følger her også ;)

  Spennende med påbygg og endring av rom da!
  Vi har også to bad (og et vaskerom) vi må ta... en kostbar og møysommelig prosess! Og det er jo så mange ting ein må ta hensyn og stilling til!
  Heldigvis er ikkje bada våre skada, berre stygge.. og vi kan ta eit bad i gangen sidan vi har to..
  Gler meg til å følge prosessen vidare! Kanskje eg får ein ide eller to ;)

  ha ei fin veke!! :D

  SvarSlett
 2. OMG! What a job!!! jeg har en stor overraskelse til deg i min blog!!! ♥

  Klem,
  Vicky

  SvarSlett
 3. Skjønner det er frustrerende at ting tar såpass tid som det har tatt, men åh, dere er så heldige som har et hus å kunne gjøre slikt med - er helt sjalu her! Gleder meg til å se etterhvert som dere kommer mer i gang slik du vil:) Forhåpentligvis live også;)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en tilbakemelding! :)