fredag 25. januar 2013

DIY – Lyskrans

En fin dag i november gikk meg og ungene på mosejakt i skogen bak garasjen. Vi tok med oss saks, stekespade og plastpose. Vi fant noen store trær som hadde blitt sagd ned som det var masse mose på, det samme med stubbene til de tilhørende trærene. Mosen var gjennomvåt, og enkel å få av. Den løsnet kjempelett med stekespaden som redskap, og vi fikk av stoore flak. Flakene ble lagt til tørk i yttergangen på aviser. De tykkeste bitene var så gjennomvåte at de måtte tørke i mange dager.

bildepic

 

Jeg hadde litt forskjellige planer med mosen, blant annet å lage en mosekrans. I forfjor jul kjøpte jeg en hjerteformet krans hos Mester Grønn, som var noe røde bærlignende greier på. De ble litt rare i fargen etterhvert som den hang ute, klissete og ekle ble de også. Jeg klippet av alt som var på kransen og lot den tørke.

bilde (3)pic

 

Jeg surret streng rundt hjertet for å samle grenene og la mose på. Etterhvert som jeg klippet til mosen og la den på, surret jeg den fast med streng, og overlappet hver del litt for å få fine overganger.

bilde (6)pic

 

Da jeg hadde dekket hele kransen med mose kom jeg på at jeg hadde en liten batteridrevet lyslenke. Jeg fant den og la den oppå mosen. Festet den med streng og la ny mose oppå der igjen, og stakk lyspunktene gjennom mosen.

bilde (5)pic

 

Jeg fikk surret batterikammeret på baksiden, og hang opp kransen. Voila!

bilde (2)pic

 

Enkelt og dekorativt. At jeg synes det mangler noe og ikke helt klarer å sette fingen på hva, det får være en annen sak.

bilde (4)pic

 

Vi var også på konglejakt i skogen et par minutter unna. Jeg håpet på å finne kongler fra gran, men i haugen her vi bor er det omtrent ingen gran, kun furu. Konglene vi fant var ikke særlig store, men vi plukket de største vi fant og tok dem med hjem og la dem til tørk i gangen sammen med mosen.

DSC_1056

                                                                  Kilde

 

Ferdig tørket så de omtrent slik ut:

pine-cones-8165_640

                                                                                           Kilde

 

Konglene ble helt nydelige og da jeg dekket bordet til en middag med fine venninner, slengte jeg noen moseklatter på bordet og pyntet med kongler og lys. Enkelt og billig.

bilde (1)

2 kommentarer:

  1. SÅ kos!! Og jeg synes du er så flink, det er så knallbra at du tar med ungene på slike kreative ting, det er noe jeg er sikker på de kommer til å være kjempetakknemlige for senere, i tillegg til at de sikkert synes det er veldig gøyt nå:D 'Stekte' du forresten konglene i ovnen for å få vekk evt små'dyr' og utøy? Jeg leste om det på Pinterest at man kan gjøre det når det gjelder både kongler og annet man tar i hus fra skogen:)

    SvarSlett
  2. Så fint! Lurt med lysene, det ble prikken over i'en spør du meg :-)

    Klem fra Gina

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en tilbakemelding! :)