onsdag 20. mars 2013

Det spirer på kjøkkenet!

På lørdag som var sådde jeg en god del frø. Jeg har fire slike kasser som jeg kjøpte på Clas Ohlson (39 kr stk) som er proppet fulle av frø.

DSC_0424pic

Jeg elsker å følge med på spireprosessen og føler meg som en liten unge på julaften. Siden lørdag har det vært solsteik på hyllen hvor kassene står, så allerede i går morges så jeg de første grønne spirene. Oh joy!

DSC_0430pic

Tagetesen er de eneste som har kommet foreløbig, de andre kommer nok til å bruke en smule lenger tid før de titter opp av jorden.

DSC_0428pic

 

Foreløbig er dette plantet:

 

Tagetes (de skal være insektsbekjempende)


Kilde

 

Agastache Aurantiaca-Hybr. 'Tango'


Kilde

 

Coreopsis 'Early Sunrise'


Kilde

Prakthumleblom


Kilde

 

Prydsvinerot


Kilde

 

Sibirvalmue


Kilde

 

Akeleie


Kilde

 

Prakthumleblom, prydsvinerot, sibirvalmue og akeleie (forskjellige farger) har jeg fått av snille Heidi som har bloggen Kjerringkraft. Hun er min hagementor og må holde ut en haug med spørsmål. Takk for hjelp så langt, Heidi (du hører sikkert fra meg igjen). Jeg skal også så dill, purre, gulrøtter og erteblomster, men de venter jeg litt med. Jeg har også lys rosa akeleie-frø som jeg har fått av en annen venninne, som også skal såes etterhvert. Jeg har en plan om å så enda mer, men jeg bør vel kanskje vente til frosten forsvinner fra jorden, slik at jeg kan sette ut litt etterhvert, frigjøre noen plantekasser og også kunne så rett i jord. Kanskje på tide å få jord i pallekarmene som står klare?

4 kommentarer:

 1. Så gøyt:D Jeg har så lyst til å lage meg til med urter og blomster også, så jeg får kanskje rotet meg til det i 2098 en gang. Blir i hvert fall inspirert:)

  SvarSlett
 2. Spennende prosjekt!
  For første gang har jeg egen hage (kjøpte hus før jul), så planen er å sette seg litt inn i blomster, busker og trær og hagestell..., men det har foreløpig bare blitt med tanken!

  Ønsker deg en flott påske!
  Klem fra
  Mrs. Monday

  SvarSlett
 3. Så spennende :)

  Ikke lenge til vi sees nå!

  Smil og klem
  -Maia

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har plantet!! Blir spennende å følge med. Her har vi bare plantet sukkererter og purre. Ble inspirert til å plante mer nå :-)

  Klem fra kusineGina

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en tilbakemelding! :)