tirsdag 11. februar 2014

Lille spire

 

DSC_0018pic

I fjor sommer fikk jeg en liten fetter. Er han ikke vakker?

DSC_0897

 

pic

 

DSC_0898

 

DSC_0905

 

DSC_0915

 

DSC_0929

 

DSC_0937pic

 

DSC_0968

 

DSC_0973

 

DSC_0420

 

DSC_0423

 

DSC_0428

Vi hadde en formiddag hvor stuen ble rigget om litt, slik at alt lå til rette for fine bilder med bra lys. Jeg begynte å ta bilder med mitt da nye kamera, Nikon D3200, men det må være noe gale med innstillingene, for fargene ble way off og uten dybde. Jeg hadde heldigvis ikke solgt det gamle kameraet, D50'en, så det fikk kjørt seg! Med 55-200 linsen på var det en drøm å ta bilder. De fleste bildene er lite eller ikke redigert, noe som er målet mitt når jeg tar bilder.

Dette er bare et knippe av en hel haug med fine bilder som ble tatt. Senere vil jeg vise albumet jeg laget til min tante og samboeren hennes til jul.

onsdag 5. februar 2014

Fretex-funn, strikk og DIY

For noen helger siden var jeg rett innom Fretex en tur, for å lete etter Norgesglass (jeg fant ikke et eneste ett – hrmf). Heldigvis hadde jeg med meg Lillebror, som ville lenger inn i butikken, han gikk over alt og ble fotfulgt av meg. Gleden ble stor da jeg plutselig oppdaget denne skjønnheten, bak en skillevegg, i et hjørne. O lykke!

bilde (9)

Til den nette sum av 289,- ble den med meg hjem (til mannens fortvilelse. Han kaster og rydder og rydder og kaster, så kommer konemor med enda mer greier). Kurven skal jeg spraye og plassere i kjellerstuen, til oppbevaring av pledd. Selve vinballongen skal foreløbig gjemmes og taes frem når nye-stuen er på plass.

Jeg bedriver strikking når jeg sitter i ro, for å sitte i ro uten å ha noe å henge fingrene i, er omtrent komplett umulig.

bilde (10)

Jeg har strikket meg Erliksant-jakken fra Pickles, og FOR en lykke! Jeg E L S K E R den! Jakke nummer to (til meg selv) er godt på vei allerede.

Jeg har også laget meg en lykt. Jeg elsker gjenbruk og tomme glass, de kan brukes til så mangt! I dette glasset har det vært sylteagurker, så det er en fin størrelse på det. Jeg laget meg en sjablong med chevron-mønster og skar den ut med Silhouetten min. Jeg brukte transfer-papir til å overføre det på glasset og sprayet et par lag med frost-spray fra Biltema. Enkelte steder ble ikke lagene tykke nok, så det ble ikke like fint alle steder når jeg tok av sjablongen.

bilde (12)

Den står på kjøkkenbenken og lyser, og lager et herlig mønster oppover veggen.

(Det ble bare mobilbilder i dag også, alle bildene er postet på IG. Om du vil følge meg, finner du meg som @lilleleo)

søndag 2. februar 2014

Sålen er støpt!

Torsdag for halvannen uke siden ble endelig sålen til tilbygget støpt. Her kommer et par dårlige mobilbilder:

bilde (16)

 

bilde (15)

 

bilde (17)

Jeg synes fremdeles det er vanskelig å forestille seg hvordan det blir, og har også fremdeles panikk for at det skal bli for lite. Skikkelig I-lands-problem.

bilde (11)

I går var vi ute i hagen og holdt på med litt forskjellig. Mannen måtte flytte parabolen til et annet sted, siden den har hengt på utsiden av gjerdet på terrassen. Gjerdet har nå blitt revet, for å gi plass til snekkerne som forhåpentligvis skal i gang den kommende uken. Både 5,5 og 9-åringen ville være med å arbeide, og begge fikk rive bordene i gjerdet. De var veldig flinke begge to og mestringsfølelsen var til å ta og føle på. Herlig!

I et av de neste innleggene vil jeg vise plantegninger over nybygget og tegninger av hvordan huset vårt ser ut nå og hvordan det vil se ut.

Ha en strålende uke!